Smart phones är mer än bara ett kommunikationsverktyg och rolig underhållning. Om du vill öka dina kunskaper kan du med fördel ladda ned appar som ger dig fakta och färdighet. Det kommer många nya appar varje dag men det kan vara svårt att hitta dem om man inte har fått något tips. Därför listar vi några av de bästa kunskapsapparna här nedan, så att du kan lära dig mer om olika ämnen när du sitter på bussen eller har en stund över i soffan hemma. Många av dem är gjorda som spel vilket gör att du kan lära dig tillsammans med dina vänner.

tablet applicationslaxand.se

Appar för barn

Både vuxna och små barn kan lära sig mycket genom att använda rätt slags appar. Bland tonåringar och vuxna är Quizkampen en populär app där du tävlar mot en vän eller en slumpvis utvald motståndare genom att svara på ett antal frågor i olika kategorier. Du svarar på tid så det gäller att vara snabbtänkt. Frågorna skulle kunna innehålla alla möjliga olika ämnen, från kemiska sammansättningar till vem som egentligen vann Paradise Hotel 2015 och vad man får hjälp med vid flyttstädning Göteborg. Det gäller att ha både allmänbildning och koll på sina gamla skolkunskaper. Appar för barn används mycket i skolundervisningen nuförtiden eftersom framtidstänkande skolor har märkt att barnen både lär sig tekniska färdigheter och engelska uttryck förutom de ämnen som apparna är inriktade på. I appen ””Jorden”” kan ditt barn följa med på en resa till jordens inre och i ””Moji Bingo Match”” får ditt barn öva på de fyra räknesätten genom att spela fram rätt svar.

Rön om appar

Tyvärr har appar fått rätt dåligt rykte som förmedlare av kunskap, speciellt när det gäller barn. Många föräldrar och lärare är oroliga att barnen håller på med annat än att lära sig, där de sitter uppslukade med sin smart phone, surfplatta eller dator. Det ligger viss sanning i detta rykte men egentligen handlar det mer om en hanteringsfråga. Barn behöver lära sig gränser och förstå vad man får och inte får göra. För att detta mål ska uppnås behöver man ta ansvar i alla led, allt från apptillverkarna till föräldrarna och lärarna, för att inte tala om barnen själva. I appen Classkick får ditt barn lära sig att förbereda uppgifter och ge konstruktiv feedback till andra, vilket är en förmåga barnet kan ha nytta av även utanför skolan. Det kan till och med vara en god idé för en vuxen att öva sina förmågor i en sådan app. Appar är omtvistade som läromedel men än är inte sista ordet sagt.