När den svenska regeringen 2013 beslöt att läxhjälp bör vara avdragsgillt i likhet med andra tjänster i hemmet – som ROT och RUT – exploderade marknaden för företag som erbjöd hjälp med läxorna. Plötsligt fanns det ett större kundunderlag eftersom fler hade råd att anlita resurser som hjälpte barnen med skolarbetet. Direkt fick det positiva konsekvenser i form av en ökad konkurrens bland företagen som gjorde att läxhjälpen blev både bättre och billigare – men det ledde också till att fler oseriösa företag gjorde sitt intåg på marknaden. Det sker ofta när något växer snabbt.

 

Det bästa sättet att undvika de oseriösa aktörerna är att grundligt göra sin research innan du väljer ditt företag. Ett tips är att höra med grannar och bekanta som kan ha erfarenheter av att anlita läxhjälp tidigare. Det gör att du kan få rekommendationer från människor i din närhet som du litar på, vilket normalt är mer tillförlitligt än företagens egna sajter. Om du får rekommendationer från någon utanför din omedelbara krets – en kompis till en kompis – kan det vara bra att ta det med en nypa salt.

Mother Helping Daughter With Homework In Kitchen

Mother Helping Daughter With Homework In Kitchen

 

Ett annat bra sätt att bedöma kvalitén hos ett företag är att ta kontakt med dem och se hur det första intrycket är. Ett företag som vill behålla sina kunder långsiktigt är alltid måna om att göra ett gott intryck redan från början och om du känner att du får ett bra bemötande kan det vara värt att prova deras tjänster. Om du däremot blir avsnäst eller möts av en dålig kundtjänst bör varningsklockorna börja ringa. Det kan indikera att du får problem även i framtiden. Samma sak gäller priser som ligger långt under konkurrenterna. Om det låter för bra för att vara sant finns det oftast en anledning till det.

 

Att få hjälp med läxorna, antingen av föräldrar eller någon utomstående, har visat sig ha positiva effekter på studieresultaten. När du övar upp din kompetens får du ett stort försprång inför framtiden. Särskilt är kärnämnen som svenska och matematik viktiga när det kommer till arbetslivet i Sverige. Eftersom mycket arbete sker på datorn är kunskap om program som Excel också viktigt. Om du känner att du vill fräscha upp dina kunskaper kan du gå en excelkurs.